2015 m. liepos 1 d.

Salotos su rūkytu upėtakiu ir šviežiomis bulvėmis

Iš esmės tai dar vienos salotos iš kirvio, kai bandžiau sunaudoti namie esančius produktus. Buvo šviežio ir labai skanaus rūkyto upėtakių, šviežių mažyčių bulvių ir romaminių salotų. Pabandžiau viską sukomponuoti į vieną patiekalą ir gavau skanias salotas lengvai vakarienei. Vėl nenurodysiu tikslių kiekių, nes viską dėjau iš akies, kiek atrodė reikalinga.

Naudojau: 

Kelios virtos šviežios bulvės
Pusė rūkyto upėtakio
Pora saujų romaninių salotų lapų
Keli ridikėliai
Žiupsnis krapų
Padažui reikėjo:
garstyčių, alyvuogių aliejaus, balto vyno acto,
druskos ir pipirų

Gaminimas: 

1. Padažo ingredientus išplakti iki vienalytės masės vis paragaujant, ar tinka ir patinka skonis.
2. Salotų ingredientus susmulkinti. Ridikėlius aš pjausčiau plonais skritinėliais, upėtakį tiesiog suplėšiau smulkais galabėliais, salotų lapus taip pat supjausčiau, o bulvytes perpjoviau per pusė.
3. Viską sumaišyti ir įmaišyti padažo. Viskas. Valgom.


Originalus receptas čia ir yra.

Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Pabandyčiau gal dar kokio brokolio truputėlį įdėti ar padažą kitokį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą