Dar vienos labai paprastos ir lengvos salotos vasaros pietums ar vakarienei. Tokios porcijos turėtų pakakti trims nelabai alkaniems valgytojams.
Vištieną visuomet verdu taip, kad po to turėčiau sultinio kitos dienos sriubai - į verdantį vandenį sudedu į keturias dalis padalintą svogūną, stambiai pjaustytą morką, lauro lapą, truputį pipirų ir druskos ir, jei turiu, saliero kotą. Verdu apie valandą, kol mėsa paliesta pradeda byrėti.
Naudojau:
2 virtos vištienos krūtinėlės
sauja besėklių žalių vynuogių
1 kriaušė
100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
pora saujų salotų lapų
Padažui reikės
alyvuogių aliejaus
medaus
balto vyno acto
Dižono garstyčių
Gaminimas:
Padažo ingredientus sumaišome iki vientisos masės. Salotų ingredientus supjaustome ir sudedame į dubenį. Apipilame padažu ir išmaišome. Et voila!
Originalus receptas vėl pasimetęs atminties kloduose, bet tikriausiai nusižiūrėtas kavinėje Presto.
Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip.
Ką kitaip daryčiau kitą kartą? Tokiam kiekiui vištienos krūtinėlės kitą kartą naudočiau dvi kriaušes arba bent jau pusantros. Ir daryčiau daugiau padažo. Šįkart jo buvo labai mažai, kadangi namie tebuvo likęs geras šaukštas alyvuogių aliejaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą