2015 m. rugsėjo 30 d.

Kiaušiniu įdaryti maltinukai

Tikrai nemėgstu apsisunkinti sau vakarų ir po darbo gaminti kokius nors įmantrius ir daug pasiruošimo reikalaujančius patiekalus. Su tokiais galiu krapštytis savaitgalį ar kurią kitą dieną, kai niekur nereikia skubėti. Ir kai tam yra įkvėpimas.
Tokie ir yra šie maltinukai. Jų gaminimui tikriausiai nereikia ir pusvalandžio. Juolab, kad kiaušinius galima išsivirti iš vakaro (ką aš ir padariau). Ingredientai labai paprasti ir dažniausiai turimi virtuvėje. O gamybos procesas nereikalauja specialaus pasiruošimo ar įgūdžių, kuriuos turi tik daug metų gaminančios tetulės.
Rezultatas buvo puikus. Net kirbėjo mintis visus keturis maltinukus suvalgyti vienu prisėdimu. Žinoma, tiek man nebūtų tilpę, bet labai norėjosi. Maltinukų išorė buvo traški, o vidus nė kiek nesausas. Skanūs ir antrą dieną, bet pašildžius mikrobangėje viršutinis sluoksnis netenka traškumo. Be to, juos galima priderinti prie kiekvieno skonio ir, norint, įdėti kokių tik norisi prieskonių.


Reikės: 

4 kietai virtų kiaušinių
400 g maltos mėsos
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 šaukšto garstyčių
žiuspnio smulkintų žalių krapų
druskos, pipirų, maltos čili paprikos
2 nevirtų kiaušinių
3-4 šaukštų miltų
1 stiklinės džiūvėsėlių

Gaminimas: 

1. Malta mėsa sumaišoma su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, česnaku ir prieskoniais. Kad būtų greičiau, svogūną ir česnaką sutarkavau tarka.
2. Virti kiaušiniai išvoliojami miltuose ir aplipinami maltos mėsos ir prieskonių mišiniu.
3. Gautas mėsos ir kiaušinio kamuoliukas išvoliojamas miltuose, pamirkomas kiaušinių plakinyje ir apvoliojamas džiūvėsėliuose. Kad būtų įdomiau, į džiūvėsėlius galima įmaišyti mėgiamų prieskonių, pavyzdžiui, maltos dūminės paprikos.
4. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinamas aliejus, įdedami maltinukai ir apskrudinami apie 3-4 minutes.
5. Maltinukai sudedami į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaunami iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 5 minutėms.
6. Valgom su kuo tik patinka. Man labai tiko mano mėgiamos agurkų salotos.


Recepto idėja iš Tasty.

Ar gaminčiau dar kartą? Yup, for sure.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Pažaisčiau su prieskoniais - naudočiau kitokius žalumynus, daugiau aitriosios paprikos. Gal dar ką panašaus pramąstyčiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą