2015 m. liepos 22 d.

Rytietiškos salotos su vištiena

Kodėl rytietiškos? Nes su ryžių makaronais, plonomis juostelėmis pjaustytomis morkomis ir cukinijomis ir su padažu iš visokių keistų ir rytietiškesnių ingredientų.
Gal tikslesnis pavadinimas būtų ne rytietiškos salotos, o rytų inspiruotos salotos? Rytietiškų skonių salotos? Tikriausiai.
Šįkart gaminau ne pagal kokį nors konkretų receptą, o iš atminties bandydama prisiminti keliose knygose ir keliuose bloguose aprašytas įvairias rytietiškas (kinietiškas, tailandietiškas ir pan.) salotas ar makaronų patiekalus. Tad eilinį kartą gavosi eksperimentinis gaminys. Ir tikrai labai pavykęs.
Jau pastebėjau, kad kai tik gaminu neturėdama konkretaus recepto, o iš to, ką randu namuose, rezultatas gaunasi labai neprastas. Dažnai net ir geresnis, nei prieš tai pagal tikslias intrukcijas gamintas koks kitas patiekalas.



Naudojau:

3 vidutinio dydžio morkas
1 vidutinio dydžio cukiniją
 2 puseles virtos vištos krūtinėlės
pusę saujos kalendrų
ryžių makaronus
Padažui reikės:
2 šaukštų kokosų aliejaus
2 šaukštų tahini padažo
2 šaukštų sojos padažo
1 laimo sulčių

Gaminimas: 

1. Ryžių makaronai 3 minutes verdami verdančiame vandenyje, vėliau apliejami šaltu vandeniu ir paliekami nuošaliai atvėsti.
2. Morkos ir cukinija supjaustomos bulvių skutikliu plonomis juostelėmis. Norint labiau "makaroninės" formos, galima juosteles dar padalinti į kelias dalis peiliu.
3. Smulkinta virta vištos krūtinėlė, makaronai, pjaustytos morkos, cukinijos ir kalendros sudedamos į dubenį ir viskas gerai išmaišoma.
4. Visi padažo ingredientai gerai suplakami į vientisą masę. Pagal skonį galima padažą pakoreguoti įdedant daugiau ar mažiau kitų ingredientų.
5. Salotų ingredientai sumaišomi su padažu ir tiekiama valgymui. Salotas dar galima apibarstyti sezamo sėklomis.

Originalus receptas čia ir yra. Padažas nusižiūrėtas iš Madeleine Shaw "Get the Glow" knygos recepto Raw Pad Thai.

Ar gaminsiu dar kartą? Yup.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Sezamo sėklytėmis dar pabarstyčiau salotas tikrai. Pabaigus gaminti salotas paaiškėjo, kad namie jų jau nebėra. Be to, originaliame padažo recepte jį siūloma gaminti naudojant kokosų pieną ir sezamo sėklų aliejų. Kadangi nei vieno, nei kito namuose taip pat nebuvo, teko suktis su kokosų aliejumi. Pastaruoju metu man pradėjo nepatikti kokosų pienas, todėl nežinau, ar keisčiau padažą į originalų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą