Nežinau, kaip tai atsitinka, bet kartais namie prisikaupia nesuskaičiuojamas kiekis kokio nors produkto - alyvuogių, marinuoto imbiero, žirnelių, kukurūzų, burokėlių ar ko nors panašaus, kas gali ilgai stovėti spintelėje. Bet vietą tai tas ilgai stovintis maistas užima.
Šįkart tuo keistuoju būdu susikaupė marinuoti kukurūzai. Vien virtuvės spintelėje radau tris skardines, bet jei dar būčiau paieškojusi rūsyje, tikriausiai būčiau aptikusi dar keletą. Bet kokiu atveju, norėjosi tą kukurūzų skardinių kiekį sumažinti. O tam labai tiko kreminė kukurūzų sriuba.
Naudojau:
3 skardinės kukurūzų
3 šaukštai sviesto
Plonai pjaustyta šoninė
1 svogūnas
1 šaukštas miltų
1 skiltelė česnako
5 puodeliai vandens
6 nedidelės bulvės
1 lauro lapas
Druska ir pipirai
1 puodelis grietinėlės
Lapiniai svogūnai papuošimui
Gaminimas:
1. Puode, kuriame bus verdama sriuba, ištirpinti sviestą ir 8-10 minučių kepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir šoninę.
2. Į apkeptus svogūną ir šoninę įdėti pakepti smulkiai pjaustytą ar išspaustą česnako skiltelę ir šaukštą miltų. Viską gerai išmaišyti ir pakepti pusantros minutės.
3. Iš lėto ir nuolat maišant į sriubos puodą supilti 5 puodelius vandens.
4. Vandeniui puode užvirus, sudėti į jį kukurūzus, smulkiai pjaustytas bulves ir lauro lapą. Pasūdyti ir papipirinti.Užvirti ir ant vidutinės ugnies virti 20 min.
5. Sriubai išvirus, dalį jos (maždaug pusę) nupilti į kitą puodą ar dubenį ir sutrinti blenderiu.
6. Sutrintą dalį sriubos supilti atgal į puodą, supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti, pabarstyti pjaustytais svogūnų laiškais.
Originalus receptas iš Cooking Classy.
Ar gaminčiau dar kartą? Taip. Kai tik vėl susikaups nesuprantamas kiekis kukurūzų.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? O kodėl nepabandžius paaitrinti šią sriubą? Numanau, kad jalapeno pipiriukas turėtų derėti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą