Štai kad ilgas pavadinimas patiekalo!
Kartais pasitaiko receptus rasti keistose vietose. Viena iš tokių yra mamos skaitomi sodininkų žurnalai. Nors gal tai visai ir nekeista vieta receptams. Juk ką užsiaugini darže, tą nori ir sunaudoti pagal paskirtį. Tai štai aną dieną mama ir atnešė man tą žurnalą su atversta receptų skiltimi. Kaip tik turėjau užsilikusias dvi cukinijas ir fetos sūrio pradarytą dėžutę. O ir špinatai jau vyto nesulaukdami, kada bus sunaudoti. Tad eilinį kartą patobulinau receptą pagal save ir šaldytuvo turinį ir nenusivyliau.
Naudojau:
2 cukinijas
2 salierų kotus
2 skilteles česnako
1 l vištienos sultinio
50 g špinatų
100 g fetos sūrio
žiupsnį tarkuoto muskato riešuto
pusę saujos šviežių mėtų lapelių
Gaminimas:
1. Cukinija supjaustoma kubeliais, saliero kotai - griežinėliais, česnakai susmulkinami. Daržoves pakepiname įkaitintame aliejuje. Geriausia tą daryti puode, kuriame bus verdama sriuba.
2. Apkepusios ir suminkštėjusios daržovės puode sutrinamos, supilamas sultinys, suberiamas muskato riešutas ir mėtos. Kai sriuba užverda, sudedami špinatų lapai ir paverdama apie 5 minutes.
3. Išvirusi sriuba dar kartą sutrinama ir truputį atvėsinama.
4. Fetos sūris sutrinamas šakute, sudedamas į sriubą ir išmaišomas.
5. Sriuba valgoma šalta arba šilta, bet ne karšta.
Originalus receptas iš žurnalo Rasos (2015 m. Nr. 14 (430)).
Ar gaminčiau dar kartą? Manau, kad taip.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Net ir nežinau. Sriubos skonis man tikrai patiko. Taip pat patiko jos pagaminimo paprastumas ir greitumas. Sriuba lengva, gaivi, bet ir soti. Mėtos jaučiasi tiek, kad jos ten yra, suteikia gaivumo, bet tikrai neužgožia skonio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą