2015 m. liepos 9 d.

Orkaitėje keptos bulvės su paprikomis ir dešrelėmis

Būna dienų (ir gan dažnai), kai nesinori jokių įmantrių patiekalų, madingų produktų ir keistų jų derinių. Kai nesinori jokių bolivinių balandų, tobinambų, batatų, šparaginių žirnelių, tamari padažų ar kokosų pieno ar ko nors panašaus. Ir aišku, kai nesinori ilgai ruošti, skusti, lupti, pjaustyti, apkepti, apvirti, patroškinti, nuolat kaitalioti temperatūrą ar kelias valandas troškinti ir ilgai laukti, kol bus galima valgyti tą neaišku kelintą pasaulio stebuklo. Kai norisi kažko tokio paprasto, kad vien iš ingredientų sąrašo gali nuspėti, koks bus galutinis patiekalo skonis, ir ar jis tau patiks. Kai norisi patiekalą paruošti per penkiolika minučių ir jį kepti dar tiek pat.
Toks ir buvo šis bandymas - orkaitėje keptos bulvės su dešrytėmis. Dar paprikomis. Ir suvalgytas jis buvo labai greitai, net nespėjau pastebėti, kada išnyko.

Naudojau: 


20 mažų šviežių bulvyčių
1 geltona paprika
1 žalia paprika
1 raudona paprika
5 medžiotojų dešrelės
žiupsnis džiovinto rozmarino
1 šaukštelis su kaupu rūkytos paprikos miltelių
druskos ir pipirų


Gaminimas: 

Nuskustas bulvytes supjaustyti į keturias dalis. Paprikas ir dešrytes supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais. Visus produktus sumesti į kepimo skardą, apiberti pipirais, druska, rozmarinais ir paprikos milteliais, gausiai apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Galiausiai arba viską rankomis sumaišyti, arba kelis kartus krestelėti skardą, kad visi produktai ir prieskoniai susimaišytų. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes arba kol bulvytės apskrus.


Originalus receptas iš Damn Delicious.

Ar gaminčiau dar kartą? Tikriausiai, kad taip. Super lengvai pagaminamas iš labai paprastų ingredientų patiekalas. Dar ir toks pusėtinai sveikas.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Nežinau, kas man atsitiko su tuo aštrumu, bet ir čia norėtųsi truputėlio jalapeno arba kajeno pipiriukų. Arba dar kelių griežinėlių chozizo dešrytės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą