2015 m. liepos 5 d.

Kepti greipfrutai

Sprendimas nevalgyti kvietinių miltų gaminių, cukraus ir pieno produktų dažnai apsunkina pasirinkimą maisto. Ypač, kai užsinori deserto. Tada tenka pasitelkti visus fantazijos likučius ir gerai paieškoti internetuose, kuriuose tikrai daug idėjų sveikiems desertams. O ir kai taip karšta nesinori nieko labai sudėtingo ir ilgai gaminamo. Todėl kepti greipfrutai pasirodė labai gera išeitis.

Naudojau: 
2 greipfrutai
1 bananas
2 šaukštai medaus
žiupsnis cinamono



Gaminimas: 
Medų ištirpinau mikrobangėje (jei medus skystas, to daryti nebūtina). Greipfrutus perpjoviau pusiau ir aptepiau medumi, pabarsčiau cinamonu ir sudėjau pjaustyto banano griežinėlius. Kepiau iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant aukščiausios lentynėlės grilio režimu 8 minutes.

Idėja iš She Wears Many Hats.

Ar gaminčiau dar kartą? O taip. Super paprastas, super greitai pagaminamas desertas be nereikalingo cukraus ir kitų žalingų medžiagų. Taip ruoštas greipfrutas labai tinka ir pusryčiams ar lengvam užkandžiui karštą dieną. O jau kvapas koks!

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Nemanau, kad yra labai daug ką keisti. Bet gal dar pabandyčiau su imbieru vietoj cinamono. Ir su braškėmis. Taip, braškes būtinai reik išbandyti.
Tik jei dar rasčiau instrukciją, kaip šitus greipfrutus valgyti neišsiterlinant iki alkūnių ir ausų, labai džiaugčiausi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą