2015 m. liepos 2 d.

Gruziniškos baklažanų salotos

Bent jau taip šis patiekalas pavadintas bloge, iš kurio jį nusižiūrėjau. Kiek smarkiai jis gruziniškas, nežinau. Kaip ir dėl to, kad jis yra salotos. Labiau būčiau linkusi pavadinti jį baklažanų užkandžiu. Sako, kad šis gaminys šaldytuve gali būti laikmas 2-3 savaites, tačiau maniškis šaldytuve teatsilaikė dvi dienas, nors kiekis jo ganėtinai nemažas gaunasi.

Naudojau: 

2 vidutinio dydžio baklažanai
6 skiltelės česnako
2 paprikos
3 pomidorai
1 jalapeno pipiras
sauja petražolių
žiupsnis druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kajeno pipirų

Gaminimas: 
1. Nuskusti dalį baklažanų odos, kad šie gautųsi išilgai dryžuoti. Baklažanus supjaustyti pailgais gabalėliais, maždaug vieno centimetro pločio ir trijų ilgio. 
2. Supjaustytus baklažanus apiberti šaukštu druskos ir palikti skystimui išsisunkti. 
3. Kol baklažanai ilsisi, blenderiu susmulkinti padažo ingredientus - paprikas, pomidorus, jalapeno pipirą, petražoles, česnakus. Tiesa, prieš tai nulupau pomidorų odą. Pomidorus nuplikiau karštame vandenyje ir panardinau į šaltą - odelė nusinėrė labai lengvai.
4. Kol ruošiamas padažas, druska iš baklažanų ištraukia vandenį. Šį reikia nusunkti.
5. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje per keturis kartus apskrudinami baklažanai. Iš aliejaus ištraukti baklažanų gabalėliai padedami ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
6. Į lėkštę, dubenį, stiklainį ar kitą indą, kuriame užkandis bus laikomas, iš pradžių dedam dalis baklažanų ir užpilama geru samčiu padažu. Taip sluoksniuojama, kol baigiasi ir baklažanai, ir padažas.

Originalus receptas iš Grabandgo Recipes.

Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip, nes manau, kad šio užkandžio panaudojimas labai universalus. Gali tikti tiek kaip garnyras prie mėsos patiekalų, tiek prie jau aprašytų paleo burgerių be bandelės, šonkauliukų ar kebabų.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Norėtųsi daugiau aštrumo, todėl tikrai dėčiau daugiau kajeno arba jalapeno pipirų. Ir dar norėtųsi surasti paleo mitybai tinkantį receptą, t.y. kad baklažanų nereikėtų skrudinti aliejuje. Tikriausiai bandysiu apkepti sausai orkaitėje. Ir kitą kartą dar būtinai įmaišysiu kalendrų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą