2015 m. liepos 6 d.

Grilyje keptas kebabas

Namie gan dažnai gaminame orkaitėje keptą kebabą iš Jolitos Koruklu knygos "Turkijos virtuvė. Skaniausi Turkijos patiekalai kasdienai iš šventėms". Kebabo gaminimo procesas labai paprastas, o patiekalas gaunasi sultingas ir gausus skonių. Jį valgome su rytietiška duona, jogurtiniu padažu ir daug daržovių.
Šįkart pabandžiau iškepti kebabą grilyje maltinukus suvyniojusi į foliją. Nuotraukos prastos, nes jau smarkiai temo, kai sėdome vakarieniauti. O vasaros vakarais vakarieniaujame terasoje.

Naudojau: 

1 svogūnas
Sauja mėtų
Sauja petražolių
Druska, pipirai, kuminas
600 g maltos jautienos
2 pomidorai
2 paprikos
2 šaukštai paprikų pastos

Gaminimas:

1. Blenderiu susmulkinamas svogūnas, petražolės ir mėtos.
2. Dubenyje malta jautiena sumaišoma su svogūnų mišiniu, pagal skonį dedama druskos, pipirų ir kumino. Viskas gerai išmaišoma. Mėsą galima kelis kartus iškelti iš dubens ir smarkiai trinktelti atgal.
3. Iš mėsos mišinio formuojami kotletukai. Man gavosi 7 nelabai dideli, bet ir nemaži maltinukai.
4. Kotletukai dedami ant folijos skiaučių, aptepami paprikų pasta ir apkraunami pomidoro ir paprikos griežinėliais.
5. Į foliją gerai suvynioti kotletukai kepami gerai įkaitintame grilyje apie 20 minučių vis pavartant.




Originalus receptas iš Jolita Koruklu "Turkijos virtuvė".

Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Pasilikčiau ties originaliu receptu ir kepčiau orkaitėje. Kepant grilyje mėsa buvo sausoka. Arba bandyčiau į maltinukų tešlą įdėti kapotų pomidorų arba paprikų pastos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą