Forto restoranai kokį kartą per metus paskelbia meksikietiško maisto mėnesį. Per tą mėnesį Forte apsilankau ir po kelis kartus per savaitę. Ir vien dėl vištienos troškinio Chilaquiles. Jame labai daug įvairių skonių, kurie tarpusavyje puikiai dera. Traškūs tortilijos gabalėliai, švelni vištiena, sūrus sūris, aštrūs pipiriukai, rūgštūs laimai.
Pradėjau ieškoti recepto internetuose, tačiau dažniausiai tokius, kuriuose naudojami jau pagaminti padažai, arba tokius, kuriuose naudojamas žaliasis padažas iš tomatillo (žalia keista daržovė, išvaizda panaši į pomidorą). Tikrai teko paplušėti, kol radau tokį receptą, kuris man tiko. O pabandžius paaiškėjo, kad patiekalas labai paprastas ir greitai pagaminamas. Tiesa, valgant baigėsi grietinė, todėl antrą porciją (o taip, kartojome) valgėme su graikišku jogurtu, kuris nebuvo prastesnis komponentas už grietinę.
Naudojau:
3 virtos vištienos krūtinėles
4 skilteles česnako
1 skardinę konservuotų smulkintų pomidorų
2 jalapeno pipirus
saują kalendrų
žiupsnį druskos
1 pakelį tortilijos traškučių
grietinę ir fetos sūrį pagal skonį
Gaminimas:
1. Virta vištienos krūtinėlė dviejų šakučių pagalba susmulkinama.
2. Įkaitintame aliejuje 1-2 minutes pakepami susmulkinti česnakai ir jalapeno pipirai.
3. Į keptuvę supilami pomidorai su visu skysčiu ir stiklinė vandens, druska ir, kai užverda, ant silpnos ugnies virinama 6-8 minutes, kol sutirštėja.
4. Vištiena sudedama į keptuvę ir nuolat maišant pakaitinama apie vieną minutę.
5. Nuėmus nuo ugnies keptuvę, sudedamos pjaustytos kalendros ir viskas išmaišoma.
6. Į lėkštę dedama sauja tortilijos traškučiai, ant jų kraunama troškinta vištiena, šaukštas grietinės ir pabarstoma fetos gabalėliais.
Originalus receptas iš Taste and Tell.
Ar gaminčiau dar kartą? Taip taip tikrai taip. Ir pagaliau man pakako aštrumo. Yay!
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Patiekalui trūko laimo sulčių. Šįkart aš jo nepamiršau, tiesiog apvažiavau dvi dideles parduotuves ir nė vienoje nebuvo laimų. Nors troškinys buvo ir be jo labai skanus, bet nebuvo iki tobulumo išbaigtas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą