Vienas iš puikiausių patiekalų savaitgalio pusryčiams. Tiems rytams, kai yra laiko pasikuisti virtuvėje ir kai nereikia niekur skubėti. Ir tokiems rytams, kai nelabai aišku, ką valgai - pusryčius ar pietus.
Puikus ir tuo, kad puikiai leidžiasi modifikuojamas. Galima dėti mėgiamus prieskonius ir nedėti tų, kurie nepatinka. Galima dėti ir bet kokias daržoves. O tingint krapštytis su šviežiais pomidorais, galima naudoti konservuotus.
2 valgytojams pamaitinti reikės:
6 didelių pomidorų
2 didelių paprikų bet kokios spalvos
1 svogūno
4 skiltelių česnako
1 šaukštelio malto kumino
1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus
4 kiaušinių
mėgiamų žalumynų
Gaminimas:
1. Iš pat pradžių paruošiami pomidorai - nuplikomi karštų vandeniu, atvėsinami šaltame vandenyje, nulupami ir supjaustomi maždaug kubeliais.
2. Įkaitintame aliejuje pakepinami prieskoniai - kuminas ir aitrioji paprika. Po geros pusės minutės sugeriami smulkinti svogūnai ir kubeliais pjaustytos paprikos. Kepama, kol daržovės suminkštėja. Suberiami smulkinti česnakai ir dar pakepama apie minutę.
3. Į keptuvę sudedami pjaustyti pomidorai, pasūdoma ir papipirinama bei troškinama apie 10 minučių, kol didžiumai skysčio išgaravus masė sutirštėja.
4. Daržovių masėje šaukštu ar mentele padaromos keturios duobutės, į kurias įmušama po vieną kiaušinį.
5. Keptuvė (ar troškintuvas) uždengiama dangčiu ir palaikoma ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes. Per tą laiką kiaušinių baltymai išverda, o tryniai sutirštėja.
5. Šaukštu dedama į lėkštę, apibarstoma tais mėgiamais žalumynais (petražolėm, krapais ar kalendrom) ir valgoma. Nom.
Originalus receptas iš knygos "Izraelio skoniai".
Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip. Ir jau gaminau. Labai mėgstu skystai virtus kiaušinius ir įvairias daržoves, todėl šio patiekalo deriniai man tobulai tinka.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Tas kitas kartas jau buvo. Naudojau viena paprika mažiau, bet dėjau cukinijų. Dabar jau nepamenu, kodėl taip atsitiko, bet viso troškinio suvalgyti nespėjome, tad dalį jo sunaudojau kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Tikrai buvo skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą