O buvo taip. Klaidžiojome su sese po Assorti pardutuvę, kurioje būna visokių keistų maisto produktų. O, haloumi sūris! Perkam? Perkam. Ką gaminsi? Sugalvosim namie.
Grįžusios namo pradėjome mąstyti, o ką gi su juo gaminti? Abi buvome mačiusios receptų, bet neprisiminėme, kur. Aš perverčiau knygas apie vegetarišką, turkištą ir izraelietišką virtuvę, patikrinau savo Pinterest lentą. Nėra. Pakeliui "pripininau" keletą receptų su tuo sūriu. Ir, nusprendusi, kad receptą tikriausiai būsiu mačiusi kuriame nors BBC Good Food numeryje, pradėjau ieškoti recepto GF internetiniame puslapyje (perverst visus žurnalus būtų tikrai ilgiau užtrukę). Dar "pripininau" keletą man patikusių. Ir tada jau ilgai rinkomės ir svarstėme, ką gaminti - ar kokį apkepą, ar salotas. Niekaip neapsisprendėme dėl vieno patiekalo. Todėl šįkart - du patiekalai su haloumi sūriu.
Sumuštinis su haloumi sūriu ir avokadais
Naudojau:
Haloumi sūris
Ruginė duona
2 avokadai
2 skiltelės česnako
1 laimo sultys
1 šaukštas grietinės
druska ir pipirai
Gaminimas:
1. Sausoje keptuvėje (geriausia - toje grilinėje) pakepinti pjaustyto halloumi sūrio riekeles.
2. Avokadus ir česnakus sutrinti blenderiu, į gautą mišinį įspausti laimo sultis, įmaišyti grietinės, pasūdyti ir papipirinti.
3. Ant duonos riekės tepti gerą šaukštą avokadų masės, uždėti riekę pomidoro ir galiausiai - riekelę ar dvi halloumi sūrio.
Originalus receptas iš BBC Good Food.
Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? O gi tikriausiai nieko. Labai skanu buvo toks variantas, koks buvo pagamintas.
Traškios salotos su haloumi sūriu
Naudojau:
5 vidutinio dydžio ridikėliai
2 saujos šparaginių žirnių (snap peas)
3 agurkai
Padažui reikės
medaus, Dižono garstyčių ir balto vyno acto
Gaminimas:
1. Ridikėlius supjaustyti plonais griežinėliais (tam labai tiko tarka), žirnelių ankštis perpjauti per pusę, agurkus susmulkinti pagal įgeidžius.
2. Padažo ingredintus suplakti iki vientisos masės.
3. Halloumi sūri pakepti sausoje grilinėje keptuvėje.
4. Ridikėlius, agurkus ir žirnelius sumaišyti su padažu, ant viršaus sukrauti halloumi sūrio riekeles.
Originalus receptas irgi iš BBC Good Food.
Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Irgi tikriausiai nieko nekeisčiau, bet šios salotos labai skanios ir be halloumi sūrio. Ir tiktų kaip garnyras prie kitų patiekalų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą