Pomidorų sriuba, nes naminių pomidorų sezonas įsibėgėjęs sparčiu tempu ir namie prisikaupė per vieną prisėdimą nesuvalgomas kiekis šių daržovių. Iš pradžių turėjau slaptą svajonę užsimarinuoti mažą stiklainiuką nedidelių pomidoriukų su želatina, bet apėmus smarkiam tinguliui ši svajonė liko neįgyvendinta. Šįkart. Ir dar labai tingėjau krapštytis su pomidorų odelėmis ir jas nulupinėti, todėl reikėjo kažko super paprasto.
Suraitytų picų kaip nors kitaip pavadinti nelabai sugalvojau. Bet kai jau pamačiau šito patiekalo gaminimo filmuką, labai jo užsinorėjau.
Sriubą gali valgyti ir vegetarai (vištienos sultinį pakeitę daržovių), tiek paleo mitybos šalininkai. Galima į ją nedėti kruopų, bet man taip sočiau. O jau picos - kitas reikalas. Bet jas ir gaminau tik kaip užkandį prie sriubos.
Pomidorų sriuba
Kiek norisi pomidorų
1 paprikos1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 litrų vištienos ar daržovių sultinio
Kelių šaukštelių Pesto padažo
2 stiklinių virtų perlinių kruopų
druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Daržovės supjaustomos ganėtinai stambiais gabalas. Vyšninių pomidorų pjaustyti nereikia. Česnakų skiltelių - taip pat. Supjaustytos daržovės sudedamos į skardą, apibarstomos druska ir pipirais, apšlakstomos alyvuogių aliejumi ir kepamos iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tampa minkštos, o mažesnių jų gabalėlių kraštai apskrunda. Iškepusios daržovės suverčiamos į puodą, užpilamos sultiniu, pareguliuojamas druskos ir pipirų kiekis, viskas verdama keletą minučių ir galiausiai sutrinama. Supilamos virtos perlinės kruopos ir dar paverdama kelias minutes, kol sušyla ir kruopos. Supilsčius sriubą, į dubenėlius įdedama maždaug po arbatinį šaukštelį Pesto padažo. Galima ir daugiau. Galima ir nedėti. Jau kaip norisi.
Suraitytos picos
Reikės:
1 lakšto (didesnio) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos5-6 šaukštų mėgiamo pomidorų padažo
mėgstamos dešrytės
mocarelos sūrio
Gaminimas:
Atitirpęs sluoksniuotos tešlos lakštas apibarstomas miltais ir iškočiojamas į maždaug lygių kraštinių stačiakampį. Ant tešlos lakšto tepamas pomidorų padažas, dedama plonais griežinėliais pjaustyta dešra ir apibarstoma tarkuotu mocarelos sūriu. Lakštas su visais priedais suvyniojamas į ritinį ir supjaustomas maždaug 5 cm pločio griežinėliais. Šie išdėliojami į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepami iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
Abiejų patiekalų idėjos nusižiūrėtos įvairiuose Facebooke ir Youtube skalndančiuose filmuotuose receptuose.
Ar gaminčiau dar kartą? Tiek sriubą, tiek picą tikrai dar gaminčiau.
Ką daryčiau kitąip kitą kartą? Norėdama mažiau sočios sriubos į ją nedėčiau perlinių kruopų. Jas dar gal būtų galima pakeisti ryžiais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą