2015 m. lapkričio 3 d.

Lengvas ir purus varškės apkepas

Po monstriškų keksiukų gaminimo liko geras puskilogramis saldaus vanilinio varškės kremo. Ir ką su juo daryti? Kepti varškės apkepą. Arba lietinius blynus juo įdaryti. Bet ne, varškės apkepas įdomiau.




Apkepui naudojau: 

apie 0,5 kg vanilinio varškės kremo
2 kiaušinius
100 g manų kruopų
50 ml pieno
50 g cukraus
50 ml grietinėlės

Gaminimas: 

Varškės kremas išmaišomas su kiaušinių tryniais, pienu, grietinėle ir manų kruopomis. Kiaušinių baltymai išplakami iki putų, sudedamas cukrus ir plakama, kol susiformuoja standžios putos. Iš lėto, neskubant ir po truputėlį baltymų masė įmaišoma į varškės masę ir paliekama pailsėti maždaug valandai. Pailsėjusi masė supilama į sviestu ir džiūvėsėliais ištrintą kepimo formą ir kepama iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Valgom su grietine ar uogiene ar džemu ar kuo tik patinka.
Sakiau, kad šitas apkepas labai lengvas!

Originalus receptas iš Senos tarkos.

Ar gaminčiau dar kartą? Tikriausiai. Tik gal reiktų pasistengi nepamiršti sviesto.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Mažiau cukraus! Arba ne tokios saldžios varškės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą