2015 m. birželio 26 d.

Kreminė daržovių sriuba su kokosų pienu

Naudojau: 

1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 šaukštas sviesto
1 saldžioji bulvė
1 žiedinio kopūsto galva
1 cukinija
1 morka
1 geltona paprika
1 skardinė kokosų pieno
1 šaukštas krienų
rūkyta lašiša
druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas: 

1. Susmulkinti česnako skilteles ir svogūną ir pakepinti puode ištirpintame šaukšte sviesto, kol suminkštės.
2. Daržoves supjaustyti ir sudėjus į puodą įpilti kokosų pieną ir tiek vandens, kad apsemtų daržoves.
3. Kai daržovės išvirs, jas sutrinti ir įmaišyti šaukštą krienų.
4. Supilsčius į dubenėlius įdėti ir kelis gabalėlius rūkytos lašišos.

Originalus receptas iš Claire Yates "Optimali sveikata pagal paleo mitybą".

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Originaliame recepte sriuba buvo virta tik iš saldžiųjų bulvių ir žiedinių kopūstų, tačiau kadangi namuose buvo keletas jau senokai užsilaikiusių daržovių, sunaudojau jas visas. Kitą kartą, tikriausiai, vėl virsiu ne tik iš originaliame recepte nurodytų daržovių, bet ir iš tų, kurias rasiu namie. Manau, kad tai sriuba, paliekanti labai daug erdvės improvizacijai ir kūrybai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą