2015 m. birželio 29 d.

Paleo bananų duona

Naudojau: 

6 kiaušiniai
2 šaukštai kokosų aliejaus
2 šaukštai kokosų kremo
truputėlis vanilės esencija
3 dideli sutrinti prinokę bananai
2 puodeliai ryžių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio malto cinamono
žiupsnis malto muskato riešuto

Gaminimas: 
1. Kiaušinius gerai išplakti su kokosų aliejumi, kokosų kremu, vanile ir bananais. Gamindama šį pyragą aš ir pradžių gerai iki lengvų putų išplakiau kiaušinius ir tik po to sudėjau likusius ingredientus.
2. Atskirame dubenyje sumaišyti sausus produktus - migdolų miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir muskato riešutą.
3. Sausus produktus įmaišyti į kiaušinių ir bananų mišinį.
4. Tešlą supilti į sviestu išteptą kepimo skardą keksams.
5. Kepti 50-55 minutes 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kol per vidurį paspaustas kepalėlis iškils į pradinę padėtį.

Originalus receptas iš Claire Yates "Optimali sveikata pagal paleo mitybą".

Ar gaminsiu dar kartą? Paleo bananų duoną dar tikrai gaminsiu (nes kartais tikrai labai norisi pyrago), bet tikriausiai pagal kitokį receptą.

Ką darysiu kitaip kitą kartą? Pirmiausiai bandysiu bandyti kepti su migdolų miltais. Ryžių miltai suteikia tokį sausą keistą skonį. Antra, į pačią tešlą dėčiau kokių nors džiovintų vaisių - datulių ar razinų, kad būtų nors truputėlį saldžiau. Dabar gi keksas (ar pyragas) gavosi ir labai sausas, ir nė trupučio nesaldus - tikra duona. Todėl labai norėjosi ko nors ant jo užtepti. O kadangi desertai yra mano smarkiai stiprioji pusė, tikrai dar pabandysiu šį receptą pagerinti pagal savo pomėgius.
And yes, šiame recepte nei cukraus, nei kokių nors jo pakaitalų nėra. Paleo, vienok.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą