2015 m. birželio 25 d.

Salotos iš kirvio su haloumi sūriu

Žinote, būna sriuba iš kirvio, kai į puodą sumeti viską, ką randi šaldytuve, spintelėje ar kitose virtuvės vietose. Produktų sriubai virti namuose nebuvo. O ir karštą dieną karštos sriubos nesinorėjo. Bet buvo daug įvairių vaisių, daržovių ir salotų, kurias sukomponavus viename dideliame dubenyje gavosi puikios salotos. Todėl ir pavadinimas toks - Salotos iš kirvio. Ir šįkart produktų kiekių nerašysiu, nes net nepastebėjau, kiek ir ko tiksliai į tą dubenį sukroviau.


Naudojau: 

špinatai,
persikai,
granatos sėklos,
pusė puodelio quinoa (bolivinės balandos) sėklų,
šparaginiai žirniai (snap peas),
haloumi sūris,
garstyčios,
skystas medus,
alyvuogių aliejus,
druska ir pipirai

Gaminimas: 

1. Pagal instrukcijas išverdama pusė puodelio quinoa (bolivinės balandos) sėklų ir paliekama ataušti.
2. Į dubenį sukomponuojamos daržovės ir vaisiai - špinatai, pjaustyti persikai, per pusę perpjauti šparaginiai žirneliai, granatos sėklos. Atvėsus quinoa sėkloms, jos taip pat turi atsidurti šiame dubenyje. Viskas sumaišoma.
3. Sausoje keptuvėje pakepamas riekėmis pjaustytas haloumi sūris.
4. Sumaišomi padažo ingredientai - garstyčios, skystas medus, alyvuogių aliejus, druska ir pipirai.
5. Baigiamos komponuoti salotos - supilamas padažas, išmaišoma ir ant salotų viršaus išdėliojamas keptas haloumi sūris.


Originalus receptas - mano ir sesės bendros kūrybos vaisius.

Ar daryčiau kitą kartą? Tikrai taip.

Ką daryčiau kitai kitą kartą? Sudėtingas klausimas. Priklausytų, ko vėl būtų virtuvėje. Šįkart gavosi lengvos, bet sočios salotos, puikiai tinkančios karštos vasaros dienos pietums.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą