2 svogūnai
3 saliero stiebai
1 jalapeno pipiras (be sėklyčių)
8 skiltelės česnako
2 vištos krūtinėlės
1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
1,5 l vištienos sultinio
1 arbatinis šaukštelis kumino
1/2 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
druska ir pipirai pagal skonį
sauja petražolių
1 laimo sultys
Gaminimas:
1. Susmulkintus svogūnus, saliero stiebus, jalapeno pipirą ir česnako skilteles apkepti puode ištirpintame šaukšte sviesto. Kepinama, kol suminkštės.
2. Į tą patį puodą supilamas vištienos sultinys, konservuoti pomidorai ir įdedama vištos krūtinėlė. Taip pat dedami prieskoniai pagal poreikį ir skonį. Užvirus verdama ant silpnos ugnies apie valandą.
3. Išvirusi vištos krūtinėlė išimama iš puodo ir suplėšoma dviejų šakučių pagalba.
4. Vištos krūtinėlė dedama atgal į puodą, įspaudžiamos laimo sultys.
5. Prieš tiekiant į stalą į sriubos dubenėlį įdedama smulkintų petražolių.
Originalus receptas iš Budget Bytes.
Ar daryčiau dar kartą? Tikrai taip.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Tokiam kiekiui sriubos naudočiau dvi skardines pomidorų. Priklausomai nuo tos dienos norų dėčiau daugiau arba mažiau kajeno pipirų. Ir nepamirščiau nusipirkti kalendrų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą