Naudojau:
2 virtos ir sutrintos saldžiosios bulvės
6 kiaušiniai
1 skardinė kokosų pieno
2 šaukštai kokosų aliejaus (ištirpinto)
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 stiklinės ryžių miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
kelios juostelės šoninės
Gaminimas:
1. Suplakti kiaušinius, trintas virtas saldžiąsias bulves, kokosų pieną, kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą.
2. Įmaišyti ryžių miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišyti, kol tešla taps vientisa.
3. Kepti čirvinių blynų keptuvėje, prieš tai ją patepus kokosų aliejumi.
4. Sausoje keptuvėje pakepti šoninę ir ją patiekti kartu su blynais.
Originalus receptas iš Savory Lotus.
Ar gaminčiau dar kartą? Nesu tikra, bet gal. Nors į tešlą nebuvo dėta jokio cukraus ar jo pakaitalų, blynai buvo labai saldūs. Ir man nepatiko, kad labai stipriai jautėsi kokosai. O saldžiųjų bulvių skonis man toks keistas, kad kol kas prie jo nepriprantu.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Iš tiesų net nežinau. Gal pasistengčiau nepamiršti įdėti originaliame recepte nurodytų prieskonių - cinamono ir malto imbiero. Taip pat bandyčiau nepatingėti pakepinti šoninės ir jos įdėti į tešlą. Ir gal skonį pagerintų recepte siūlomi kokosų miltai.
Ar gaminčiau dar kartą? Nesu tikra, bet gal. Nors į tešlą nebuvo dėta jokio cukraus ar jo pakaitalų, blynai buvo labai saldūs. Ir man nepatiko, kad labai stipriai jautėsi kokosai. O saldžiųjų bulvių skonis man toks keistas, kad kol kas prie jo nepriprantu.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Iš tiesų net nežinau. Gal pasistengčiau nepamiršti įdėti originaliame recepte nurodytų prieskonių - cinamono ir malto imbiero. Taip pat bandyčiau nepatingėti pakepinti šoninės ir jos įdėti į tešlą. Ir gal skonį pagerintų recepte siūlomi kokosų miltai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą