Išsikrausčiau. Išsikėliau iš Vilniaus į trečią pagal dydį ir antra pagal ekonomiką (kažkur internetuose tai skaičiau) Lietuvos miestą. Buvo atėjęs laikas ką nors keisti gyvenime. Tai kam pradėti po truputį, jei galima vienu ypu pakeisti beveik viską? Praėjo jau mėnuo šių dydžiųjų pokyčių ir kol kas nesigailiu nieko nė truputuką. Žinoma, žiemą, kai bus šalta Ir pūs žvarbus pajūrio vėjas, gal galvosiu kitaip ir ilgėdamasi Vilniaus kauksiu vilku. Bet pagyvensi ir pamatysim. O mano optimistinė natūra neleidžia man galvoti, kad gali būti kaip nors kitaip negu gerai.
Tad su ta sąlyga, kad krausčiausi, ieškojau buto nuomai ir t.t. ir pan., nieko visą mėnesį nerašiau. O dabar gaminu tik sau vienai. Ir porcijos smarkiai sumažėjusios, nes stengiuosi gaminti vienam ar dviem valgymams. Nemeluosiu, kartais pristinga ir idėjų, ir įkvėpimo ką nors mandro gamintis, todėl dažniausiai gaminuosi įvairius “šamarliakus” – susipjaustau tai, ką turiu šaldytuve ir bandau valgyti. Kartais gaunasi labai gerai, kartais ne taip.
Vienas iš gamintų paskutiniu metu patiekalų – plėšyta tandoori vištiena. Kažkada rašiau, kad atradau ir pamėgau kuminą. Tad štai, dabar vos radusi tinkamą progą jį ir naudoju. O ir šis receptas pasirodė toks paprastas, kad net nedvejodama jį išbandžiau. Iš žemiau nurodyto kiekio produktų gavau patiekalą vienam valgymui. Žinoma, jei dar būčiau išsivirusi ryžių, pasigaminusi žiedinių kopūstų ryžių ir susimaišiusi kokias salotas, būtų užtekę ir dviems valgymams.
Patiekalui panaudota:
1 delno dydžio vištos krūtinėlės gabalas
4 šaukštai daržvių sultinio
¼ svogūno
2 skiltelės česnako
3 šaukštai graikiško jogurto
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis kumino
½ šaukštelio čili paprikos
1 šaukštelis malto imbiero
½ šaukštelio rausvosios himalajų druskos
Žiupsnis smulkintos kalendros
Gaminimas:
1. Sultinys užverdamas, vištiena supjaustoma mažesniais gabalėliais ir verdama kartu su česnaku ir smulkintu svogūnu maždaug 20 minučių.
2. Išvirusi vištiena dviejų šakučių pagalba suplėšoma į skiauteles.
3. Jogurtas išmaišomas su visais prieskoniais. Prieskonių kiekį galima reguliuoti pagal norus, pomėgius ir įsitikinimus.
4. Plėšyta vištiena sumaišoma su padažu ir apibarstoma smulkintomis kalendromis.
5. Valgom iš karto arba vėliau. Skani ir šalta kitą dieną.
Originalus receptas iš: The Big Man's World.
Ar gaminčiau dar kartą? Tikrai taip.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Kitą kartą bus visas indiškas rinkinys – ryžiai, vištiena ir daržovės. Tobulai tiktų agurkų ir graikiško jogurto salotos. Tiesa, iš pradžių man atrodė, kad padauginau čili paprikos. Bet kai kitą dieną valgiau vištieną pietums paprikos pertekliumi nebesiskundžiau. Taip, jos buvo daug, bet tikriausiai būtent tiek, kiek reikia, kad subalansuotų visus kitus prieskonius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą