Mėgstu eksperimentuoti su keksiukų ir kitų desertų skoniais. Labai retai kepu tokius pačius. Internetai, Pinterestas ir knygos kupini įvairiausių desertų receptų ir idėjų, reikia tik laiko ir progų juos visus išbandyti. Ai taip, kartais dar reikia drąsos, pasitikėjimo savimi, trupučio fantazijos ir nebijoti nesėkmės. Keksiukų ir kitų desertų gamyba yra ta sritis, kur aš labai drąsiai šokinėju iš savo komforto zonos ribų. Juk baisiausia kas gali nutikti, tai teks išmesti nepavykusį bandymą arba jį panaudoti gaminant kitą gaminį. Arba užmaskuoti kremais ar kitokiais papuošimais. Man atrodo, kad kepant įvairius kepinius labai svarbu tiek konkrečios tešlos paruošimui reikalingų procesų ir procedūrų (čia kalba mano vidinis teisininko balsas) laikymasis, tiek fantazija.
Jau nuklydau kažkur į lankas. Vienžodž, nebijokit eksperimentuoti ir išlipti iš savo komforto zonos virtuvėje. Rezultatai nustebins. Tikrai.
Maždaug 20 keksiukų reikės:
250 gr miltų
250 gr cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
3 laimų žievelės
275 gr kambario temperatūros sviesto
4 kiaušinių
1,5 šaukšto pieno
1,5 šaukšto laimo sulčių
Kremui reikės:
200 ml pieno
Kelių šakelių šviežių mėtų
300 gr kambario temperatūros sviesto
675 gr cukraus pudros
3 šaukštai romo
Gaminimas:
1. Iš pat pradžių pienas paskaninamas mėtomis - nedideliame puodelyje užvirinama 200 ml pieno su mėtomis. Vos užviręs pienas pakaitinamas 4 minutes, nukeliamas nuo ugnies ir paliekamas atvėsti.
2. Dubenyje sumaišomi miltai, cukrus, kepimo milteliai, įtarkuojamos laimų žievelės, sviestas ir kiaušiniai. Viskas gerai sumaišoma, kol masė tampa vientisa. Iš lėto maišant įpilamas pienas ir laimo sultys ir pabaigiama maišyti tešla.
3. Tešla padalinama maždaug lygiomis dalimis į popieriniai maišeliais išklotą keksiukų skardą, šaunama į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 22 minutes.
4. Kol keksiukai kepa, gaminamas Mojito skonio kremas - dideliu greičiu sviestas išplakamas, kol tampa purus ir beveik baltas.
5. Į išplaktą sviestą, toliau maišant, bet jau ne tokiu dideliu greičiu, per dvi dalis sudedama cukraus pudra. Įdėjus dalį cukraus pudros pradedama maišyti kuo įmanoma lėčiau ir kai jau pudra išsimaišo ir nebelaksto per kraštus, greitis padidinamas. Į kremą įpilami 2,5 šaukštai atvėsusio mėtinio pieno ir romas. Visa masė dar gerai pamaišoma dideliu greičiu. Kremo maišymo su dideliu ir galingu kombainu procesas užtrunka geras 10-15 minučių.
6. Iškepę keksiukai atvėsinami ir dekoruojami kremu. Ir valgomi pasigardžiuojant.
Originalus receptas pagal Cupcake Jemma.
Ar daryčiau dar kartą? Tikriausiai. Jei būtų tinkama proga ir jei nesugalvočiau, ką kito pagaminti.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Šio tipo kremas tikrai nėra mano mėgstamiausias. Sakyčiau, net vienas iš man mažiausiai patinkančių - kad ir kiek ilgai beplakama, vis tiek lieka tas girgždantis cukraus pudros skonis. Va dėl to aš jį retai ir gaminu. Ir dėl to kitą kartą kremą daryčiau kitą (swiss meringue buttercream). Bet čia tik mano asmeninės antipatijos. Šie keksiukai išnyko ganėtinai greitai ir niekas dėl kremo nesiskundė.
Borgata Hotel Casino and Spa - MapyRO
AtsakytiPanaikintiProperty 의왕 출장안마 Location With a stay at Borgata 경상북도 출장마사지 Hotel 태백 출장안마 Casino and Spa in Atlantic City (New Jersey), 울산광역 출장샵 youll be steps from LINQ Promenade 태백 출장샵 Casino and 1.5 mi (2 km) from