Taip yra ir šį kartą.
Draugė M. buvo Norvegijoje ir parsivežė lauktuvių rudojo sūrio brunost. Atvežė gabalaitį jo ir man. Rašo, kad jis gaminamas iš karamelizuoto karvės pieno. Kaip tas daroma jau nesigilinau. Pats sūris savyje talpina visą gamą skonių - ir saldu, ir sūru, ir riebu. Ir viskas vienu metu. Patį sūrį valgyti vienišą būtų sudėtinga - pasiklysti tarp skonių ir nebežinai, kuris iš jų vyraujantis. O dar ir pakankamai riebus jis. Mažytė riekelė paragavimui buvo pats tas, o likusi dalis nukeliavo į keksiukų tešlą. Keksiukai, beje, buvo nerealaus skonio. Saldūs, minkšti, purūs ir su tuo sūrios karamelės poskoniu.
Receptą šiems keksiukams draugė kažkur "išgooglino" ir atsiuntė man jau išverstą iš norvegų kalbos į anglų kalbą. Google translate pagalba. Dėl to vietomis teko pasukti galvą, kas ir kaip turi būti daryta. Bet net jei kažką padarėme ne pagal instrukciją, skonis, tikiu nenukento. Aš pati viena jų sušlamsčiau nesuskaičiuojamą kiekį.
Maždaug 14 keksiukų reikės:
2 kiaušinių
400 gr cukraus
250 gr miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai lydyto sviesto
150 ml pieno
150 g tarkuoto brunost sūrio
Gaminimas:
1. Kiaušinius ir cukrų išplakti iki putų (tą savaitgalį ne visos mano kombaino detalės buvo atvažiavusios į naujus namus, teko viską plakti ir maišyti taip, kaip tą darė močiutė - ranka).
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
3. Į kiaušinių plakinį įmaišyti miltų mišinį, atvėsusį lydytą sviestą, pieną ir galiausiai - brunost sūrį.
4. Tešlą padalinti maždaug lygiomis dalimis į popierėliais išklotą keksiukų skardą.
5. Kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
6. Valgom, kol dar neatvėsę. Jei lieka, valgom ir atvėsusius.
Ar gaminčiau dar kartą? taiptaiptaiptaiptaip (kai tik turėsiu to karamelinio sūrio)
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Mažiau cukraus, po šimts. Jau taip neįsivaizduojamai saldu buvo, kad viskas aplinkui apsąlo.
Šis keksiukas sulaukė fotosesijos Olandų kepurėje |
Labai skanu
AtsakytiPanaikinti